Ürün videolarını nasıl düzenleyebilirim/kısaltabilirim?

Şu tarihte değiştirildi Sal, 25 Ekm, 2022 şunda: 11:33 AM

CJ ürün sayfalarında verilen videolardan veya elinizde bulunan videolardan GIF yapabilmeniz için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

  • Öncelikle linkten (https://www.gurkanzone.com/products/e-ticaret-kutuphanem-2/categories/2150174866/posts/2158107409) CJ ürün sayfasında video nasıl indirilir dersini izlemiş ve videoyu bilgisayarınıza kaydetmiş varsayarak işlemlere başlıyoruz.
  • GIF için kullanılıcak Video uzun olabilir sadece bir kısmını alıp kesmek istiyoruz veya aralardan çıkarmak istediğimiz kısımlar olabilir bunun için https://www.kapwing.com/ adlı siteyi kullanıyoruz. Bu site normalde ücretli ancak her ay 3 video düzenlemesini ücretsiz, reklamsız olarak sunmaktadır.
  • Siteye giriş yaptıktan sonra "Get Started" butonu ile çalışma sayfamıza gidiyoruz.

  • Sol üst kısımdan "Add Media" tıklayarak videomuzu yüklüyoruz.

  • Yüklenen videomuzu seçip düzenleme sayfamıza geçiş yapıyoruz.
  • Bu kısımda birçok ayar yapabilirsiniz şuan için video kesme işlemi ile devam edeceğiz.

  • Alt kısımda bulunan zaman çizelgesi üzerindeki hareketli çizgiyi kesmeye başlamak istediğim anın üzerine getiriyorum. Örn. 8. saniyeden 14. saniyeye kadarlık kısmı kesip atmak istiyorum. İlk önce çizgiyi 8. sn yeye getiriyorum ve Split butonuna basıyorum daha sonra 14. saniyeye getirerek yine Split e basarak videoyu bölmüş oluyorum.

  • Sonrasında 8-14 sn arasında kalan kesilmiş videonun üzerine tıklıyorum ve Delete tuşuna basıyorum.
  • Ortada kalan boşluğu gidermek için sağ tarafta kalan parçayı tutup sürükleyerek sol taraftaki parça ile birleştiriyorum.

  • Bu kısımda ufak bir not eğer videomuz sesli ve ses istemiyorsak kesilen parçalara sağa tıklayıp Detach Audio diyebilir ve sesi ayırmış oluruz. İkinci satıra gelen ses parçalarının üzerlerine tıklayıp Delete dersek silmiş oluruz.

  • Artık videomuzu istediğimiz kısımları kalacak şekilde ayarlamış olduk. Şimdi bu çalışmayı dışa aktarıp bilgisayarımıza kaydedelim. Sağ üst köşede bulunan Export Video butonu ile prosesi başlatıyoruz ve işlemin bitmesini bekliyoruz. Çıkan sayfada videomuzun son halini "Download Video" butonu ile indirebiliriz. Videoda bulunan sitenin logosunun kaldırılması için sağ üst köşeden Sing In butonu ile Google hesabınızı senkron edip kolayca üye olabilir. 3 tane videonuzu logosuz bir şekilde indirebilirsiniz.

Bu makale sizin için faydalı oldu mu?

Harika!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Üzgünüz! Size yardımcı olamadık

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Bu makaleyi nasıl iyileştirebileceğimizi bize bildirin!

Nedenlerden en az birini seçin

Geri bildirim gönderildi

Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız