CPM değerlerim çok yüksek ne yapmalıyım?

Şu tarihte değiştirildi Cmt, 22 Ekm, 2022 şunda: 1:29 PM

Bazı ürünlerde yada kategorilerde diğerlerine göre fazla kârlı olabildiği için yatırımcıları fazlaca istekli olup reklam harcamalarını fazlaca yapabilmektedirler, bu da rekabet oluşturmakta ve bizim reklam için reklam başına maliyetimizi artırmakta. Dolayısı ile şu anki imkânlarımız ve varmak istediğimiz noktayı iyi belirlemeli. Yani uzun vadede yüksek rekabet ortamında yüksek harcama ile gelir elde etmeyi hedefliyorsam yada elimdeki ürün beni buna zorluyorsa yapılabilir. Değil ise kendimize daha hızlı gelişebileceğimiz düşük maliyet ve ortalama yada yüksek kazanç sağlayabileceğimiz ürün-ürün grubu bulmalıyız. Cpm değerlerinde öncelikle set ilk açıldığı zaman bazı zamanlarda yüksekten başlama durumları olabilir yaklaşık 3 dolar harcamaya gelindiğinde bu yüksek cpm değeri sürüyor ise burada bizim kullandığımız kreatifler kitlemize tam uyum sağlamıyor kararına gelebiliriz bunu da kullandığımız kreatifleri potansiyel müşterimize daha anlaşılabilir ve ürün/pazar uyumu sağlanabilir şeklinde revize edip reklamlarımızın testlerini sürdürebilir ve bu değerleri düşürmeyi sağlayabiliriz.

  CPM her mecraya, reklam modeline ve hedeflenen kitle yada satılan ürüne göre zamanla da değişkenlik gösterebilen bir maliyettir. 

-Konumunuz CPM değerini etkiler. İngiltere yada USA aynı kitle üzerinde farklılık gösterebilir.

-Gösterim maliyeti zamanla değişkenlik gösterebilir.

-Bazı spesifik dönemlerde bayramlarda tatil zamanlarında örnek olarak sevgililer gününde alakalı kitlelerde yüksek olabilir.

-Hedeflediğiniz kitlede rekabet durumu CPM değerinizi etkileyecek,yüksek rekabet yüksek CPM değeri oluşturacaktır.

Bu makale sizin için faydalı oldu mu?

Harika!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Üzgünüz! Size yardımcı olamadık

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz

Bu makaleyi nasıl iyileştirebileceğimizi bize bildirin!

Nedenlerden en az birini seçin

Geri bildirim gönderildi

Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız